Tijd tot Taptoe Waalwijk 2019

00

dagen


00

uren


00

minuten


00

seconden


Wat zou een taptoe zijn zonder sponsors?

Dit jaar introduceren wij onze nieuwe hoofdsponsor Software Society, een softwarebedrijf uit Drunen wat al meer dan 30 jaar actief is in de ICT. In die jaren zijn ze uitgegroeid tot marktleider in de internationale fitness-industrie. Maar daarnaast leveren ze ook ICT diensten aan een verscheidenheid aan bedrijven in de regio.

Met Software Society hebben we een betrokken partner die graag mee investeert in goede doelen en culturele projecten. Meer informatie over het bedrijf op www.softwaresociety.eu.

Deelnemers Taptoe Waalwijk 2019

DpaD

Dutch Pipes and Drums met Massed band van MSC en Cornu Copiae

Doedelzakvereniging Dutch Pipes And Drums werd in 1953 opgericht als jeugddoedelzakband ‘de Scotjes’ met de bevrijding van Tilburg door soldaten van de !5th Scottish Division in Oktober 1944 nog vers in het geheugen. Dutch Pipes And Drums is daarmee de oudste doedezakband van het Europese vasteland.

De band is een graag geziene gast in binnen- en buitenland en treedt dan ook veelvuldig op bij grote internationale taptoes en muziekfestivals. Dit gebeurt soms in verschillende samenstellingen met een eigen harmonieorkest,  een rockband, gezamenlijke optredens met andere doedelzakbands en natuurlijk met highland dancers, die onlosmakelijk met de doedelzakmuziek verbonden zijn.

Op de taptoe treden zij op samen met een “Massed Band” bestaande uit Muziekvereniging Marijke Sprang-Capelle en Show- and Marchingband Cornu Copiae Waalwijk. Met deze unieke samenstelling kunnen we typische schotse klanken horen met de sound van de marchingband. Zij zullen ondermeer het bekende Amazing Grace en de schotse Rose of Kelvingrove ten gehore brengen.

M.I.P Drumcorps uit Rijen

Het begon allemaal in 2009 toen een aantal slagwerkers de stokken bij elkaar staken en hun ideeën omzetten in daden. Inmiddels is het corps stevig gegroeid en hebben een aantal jeugdleden uit eigen opleiding zich weten op te werken naar de uitvoerende groep.

M.I.P. heeft voornamelijk eigen werken die in samenwerking met elkaar worden uitgewerkt tot een uitvoerende show met veel verrassende elementen. Voor de kenners zullen de volgende termen wel bekend zijn Paradiddles en vlamslagen vliegen om je oren en zo ook vliegt er regelmatig een stock door de lucht. Alles wordt met de zogeheten Baseltechniek gebracht met veel afwisseling snelheidswisselingen en verrassende elementen in het spel om het aantrekkelijk te maken voor het publiek.

MIP
Jong Sebastianus

Jong St. Sebastianus

Bij Jong Sint Sebastianus komen de woorden gezelligheid, trots en beweging sterk naar voren. In 2008 is het jeugdkorps van Sint Sebastianus opgericht vol met enthousiaste jeugdleden. De jeugd is opgetogen over het feit dat zij mee mogen denken in de ontwikkelingen van hun eigen jeugdkorps.

De leden van Jong Sint Sebastianus kiezen samen met hun instructeurs muziekwerken uit. Hierdoor ontstaat ook een gezellige sfeer. Daarbij wordt de mogelijkheid gecreëerd voor nieuwe ideeën. De uniformen komen overeen met die van de senioren van Sint Sebastianus. De bekende, zwarte uniformen met rode en gouden tinten zijn ook identificerend voor Jong St. Sebastianus.

Sebastianus

St. Sebastianus

De bekende, zwarte uniformen met rode en gouden tinten zijn identificerend voor Sint Sebastianus. Hiermee straalt Sint Sebastianus een traditionele stijl uit.

Het korps dat in 1499 is opgericht werd later in de revolutie een voorbeeld voor de huidige militaire korpsen.
De muziekwerken zijn divers en hebben twee sterke voorkeuren.

Sint Sebastianus maakt stevige marsen, maar ook bekende popsongs. Hiermee weten zij het publiek altijd te verrassen. De warme klanken van de brass, bestaande uit trompetten, hoorns, saxofoons, baritons, trombones en sousafoons zijn ook optimaal voor een eigen sound. De blaasinstrumenten zijn in bes en es gestemd.
Onder de warme en traditionele sound in de brass, wordt door het slagwerk een mooie basis gelegd.

Chr. Showkorps De Bazuin

Tussen de optredens van drumfanfares in, is een optreden van een Jachthoornkorps een welkome afwisseling. De Bazuin staat bekend om zijn unieke ‘Bazuinsound’ vanwege de afwijkende bezetting van een traditioneel Jachthoornkorps. Zo heeft De Bazuin fluiten, marchingbell, bariton en sousafoon aan de bezetting toegevoegd.

In 2017 heeft het Showkorps met succes deelgenomen aan de Mars wedstrijden tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Zij behaalde daar een Gouden Medaille.
De huidige show is gebaseerd op de traditionele jachthoornmuziek. De show heeft dan ook als titel “L’Or-igine”. “Het origineel”, of te wel het geluid van de originele jachthoornmuziek.

Onder leiding van het instructieteam zal het korps hard blijven werken om het publiek te boeien met haar muziek en show.

Bazuin
CCw

Show- and Marchingband `Cornu Copiae`

Show- and Marchingband Cornu Copiae Waalwijk is opgericht in 1950 en bestaat uit ruim 30 enthousiaste muzikanten. Samen staan we garant voor mooie optredens in binnen– en buitenland tijdens taptoes, streetparades, festivals, corso’s
en concerten.

Daarnaast zijn de muzikanten van Cornu Copiae Waalwijk altijd wel in voor “Gewoon even wat anders”. Zo is er Groots  samengewerkt met Guus Meeuwis en Bløf en krijgen taptoes een speciaal tintje met twee shows.

Tijdens taptoe Waalwijk 2019 treden ze op met hun volledig vernieuwde (muziek en choreografie) thema show “World Of Fantasy II”. De speciale themapakken zult u normaal in de streetparades in Waalwijk nooit zien, dus laat u verassen met dit totaalplaatje.