Dit is Cornu Copiae Waalwijk

Show- and Marchingband Cornu Copiae Waalwijk, is opgericht in 1950 en heeft in haar meer bijna 70-jarig bestaan al vele successen geboekt. Tijdens allerlei optochten en festiviteiten wordt in binnen- en buitenland vaak opgetreden.

Cornu Copiae Waalwijk is opgericht in 1950 en heeft een Latijnse naam wat zoveel betekent als \”Hoorn van overvloed\”

Opgericht als de K.A.J. drumband is er in de rijke geschiedenis van Cornu Copiae veel veranderd. In 1965 werd de drumband uitgebreid met jachthoorns en werd de naam, via een prijsvraag veranderd in Jachthoornkorps Cornu Copiae. Cornu Copiae is de Latijnse naam voor “Hoorn des Overvloeds”  In dat zelfde jaar promoveerde Cornu Copiae  naar de hoogste afdeling, de eredivisie. In 1966 nam Cornu Copiae voor de eerste keer deel aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade en behaalde daar een eerste prijs. Het instrumentarium werd verder uitgebreid en in 1979 werd de naam veranderd in muziekkorps Cornu Copiae. In 1988 behaalde Cornu Copiae de eerste prijs op het topconcours van de KNFM en mocht zich laten huldigen als Nederlands Kampioen.

Voor taptoes zijn nu 2 shows te boeken, De bekende themashow “World of Fantasy”, met aangepast kostuum, wordt sinds 2015 uitgebreid met een taptoeshow ter ere van James Last met de titel “A tribute to James Last”.

De muzikale leiding en choreografie is in handen van Leon Wijkmans.

 

 

Optredens

Tijdens allerlei optochten en festiviteiten wordt in binnen- en buitenland vaak opgetreden.

Voor taptoes zijn nu 2 shows te boeken, De bekende themashow “World of Fantasy”, met aangepast kostuum, wordt sinds 2015 uitgebreid met een taptoeshow ter ere van James Last met de titel “A tribute to James Last”.

Concerten zijn niet onze belangrijkste doelstelling, maar ter afwisseling en wordt elk jaar het welbekende midzomernacht “klapstoelen-concert” en de kerstconcerten in Waalwijk en Drunen.

3-columns-photo-2
3-columns-photo-4
3-columns-photo-1
Music4All-xl

Doe mee met Cornu Copiae Waalwijk

Jong Cornu Copiae is het opleidingsorkest van Show & Marchingband Cornu Copiae Waalwijk. Dit zijn 10 enthousiaste muzikanten van 10 tot en met 16 jaar die graag samen muziek maken. Zij spelen een breed repertoire van een stevige mars tot Abba en een Pop medley.

Daarnaast organiseren we voor Jong Cornu Copiae ook allerlei leuke activiteiten zoals bowlen, bbq, spokentocht en een filmavond.
Wil jij hier ook aan meedoen en je speelt al een blaasinstrument of slagwerk, dan mag je direct met Jong Cornu Copiae meespelen!

Speel je nog geen instrument, dan ben je welkom om te starten met ons Music4All Project.

Vindt Cornu Copiae Waalwijk