Deelnemende Korpsen aan Taptoe Waalwijk 2017

Cornu Copiae Waalwijk

Cornu Copiae Waalwijk

Tijdens taptoe Waalwijk zal Cornu Copiae zich met hun gala show presenteren, deze show is geïnspireerd op de musicus die als lijfspreuk had:

ˮDe muziek is mijn wereld en heeft mijn leven enorm verrijktˮ

We hebben het over James Last die met zijn Big Band veel wereldtournees maakte en maar liefst 200 gouden en 17 platina platen en 80 miljoen albums realiseerde.
Uit zijn enorme repertoire hebben wij een selectie gemaakt van wereldberoemde muzieknummers die u bij de eerste tonen direct zult herkennen.

Drumfanfare TTH

Drumfanfare TTH uit Hazerswoude

Tamboer – en Trompetterkorps Hazerswoude (TTH) is opgericht op 1 december 1971. In ruim veertig jaar is de vereniging uitgegroeid tot een veelzijdige muziekvereniging waar gezelligheid en ambitie hand in hand gaan.
Momenteel bestaat Drumfanfare TTH uit ruim veertig spelende leden en is er een groep enthousiaste leerlingen die hun best doet om ook bij het korps te komen. De algehele muzikale leiding is in handen van Hans Dubbelaar en de tamboers staan onder leiding van slagwerkinstructeur en tamboer-maître René van Haaren.
Drumfanfare TTH is op vele fronten actief. U kunt het korps in het statige gala-uniform met platte pet tegenkomen bij feestelijke optochten in binnen en buitenland maar ook op diverse taptoes.

Drumfanfare TTH presenteert op 8 juli tijdens Taptoe Waalwijk hun nieuwe galashow ‘To the Stars and Beyond!’, een muzikale ruimtereis die u zeker moet meemaken!

Showkorps Concento Breda

Showkorps Concento Breda

Showkorps Concento is in 1955 opgericht onder de naam “WERE DI”, door de arbeidersbeweging van Breda. Het was in de beginjaren een tamboerkorps waar alleen jongens inzaten. Enige jaren later werden andere instrumenten toegevoegd aan het geheel zoals bazuinen. Het werd een groot succes, het leden aantal groeide en vele prijzen werden behaald.

In de jaren ‘70 kreeg het korps problemen met de naam “WERE DI”, daar een Belgische extremistische groepering deze naam droeg. Daardoor werd een naamswijziging van groot belang geacht.
De naam “CONCENTO” werd gekozen, wat samenklank betekent.

Op dit moment heeft Concento zo’n veertig geüniformeerden leden, waarvan 35 een instrument bespelen. Verder een aantal leerlingen die tijdens een optreden een vlag dragen en daarnaast een instrument leren bespelen. Concento is en blijft een graag geziene gast in zowel binnen- als buitenland.

Dutch Pipes and Drums Tilburg

en

Clan Lamont Pipe Band Waalwijk

Doedelzakvereniging Dutch Pipes And Drums werd in 1953 opgericht als jeugddoedelzakband ‘de Scotjes’ met de bevrijding van Tilburg door soldaten van de !5th Scottish Division in Oktober 1944 nog vers in het geheugen.
Dutch Pipes And Drums is daarmee de oudste doedezakband van het Europese vasteland.
De band is een graag geziene gast in binnen- en buitenland en treedt dan ook veelvuldig op bij grote internationale taptoes en muziekfestivals. Dit gebeurt soms in verschillende samenstellingen met een eigen harmonieorkest, een rockband, gezamenlijke optredens met andere doedelzakbands en natuurlijk met highland dancers, die onlosmakelijk met de doedelzakmuziek verbonden zijn.

De Clan Lamont Pipe Band is een Nederlandse doedelzak band die is opgericht in 1988 en speelt op graad 4 niveau. Clan Lamont stellen ten doel om de Schotse doedelzakmuziek in Nederland op zoveel mogelijk gelegenheden ten gehore te brengen. Binnen de band staat de gezelligheid voorop, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Er wordt hard gewerkt om het niveau op pijl te houden en continu wordt er gezocht naar wegen om dat niveau verder te verbeteren. De band verzorgt elk jaar een behoorlijk aantal optredens. Daarnaast streven zij erna om één tot twee maal per jaar deel te nemen aan een contest (wedstrijd).

Naast de muziek is het uniform van de band een in het oog springend onderdeel. De band dragen de kleuren van de Clan (familie) Lamont. Daar hebben zij ook officieel toestemming voor. De kilts die gedragen worden zijn zeven meter lang en van zuiver scheerwol.

De band staat onder leiding van Pipe Major Ton Weenk. De leading drummer is Rita van Poppel.

OBK Rhenen

OBK Rhenen

Het harmonieorkest van OBK (Oefening Baard Kunst) bestaat uit zo’n 50 muzikanten die samen de liefde voor muziek delen. Dit veelzijdige gezelschap kun je tegen komen bij optochten, taptoes en veel andere evenementen in binnen en buiten. In het orkest spelen jong en oud op een vriendschappelijke manier samen.

Het harmoniekarakter van het orkest zorgt voor warme klanken. Het feit dat we straatoptredens combineren met het houtkarakter van een harmonieorkest maakt ons uniek in Nederland. Ons harmonieorkest bestaat uit klarinetten, saxofoons, dwarsfluiten, trompetten, hoorns, euphoniums, trombones, bassen en slagwerk.

Het repertoire bestaat uit marsmuziek afkomstig uit onder andere Nederland, Rusland, de Verenigde Staten, Tsjechië en Groot Brittannië. Naast marsen spelen ze ook verschillende karakterwerken uiteenlopend van alledaagse top40 muziek tot popklassiekers.

Het harmonieorkest staat onder leiding van instructeur, dirigent en choreograaf Arie Roelofsen.
Tijdens optredens staat het korps onder leiding van slagwerkinstructeur en tambour-maître Arjen Roelofsen.

Op 8 juli tijdens Taptoe Waalwijk presenteert OBK hun show ‘TV Tunes’. In deze show worden herkenbare melodieën gespeeld uit verschillende TV shows door de jaren heen.

Muziekvereniging Marijke (MSC)

Muziekvereniging Marijke (MSC)

Muziekvereniging Marijke (MSC) is in 1947 opgericht en vernoemd naar de Prinses die net geboren was.
Na ruim 70 jaar is deze vereniging nog steeds springlevend en te zien tijdens diverse optredens in binnen en buitenland.
In 2017 is de vereniging gestart met de nieuwe Showproductie “Summer Holliday”, deze show, gearrangeerd door Gerd Kleijberg (Mountain Music) en Marc Koning neemt u mee naar warme zonnige oorden met bekende zomer hits.
op 8 juli heeft MSC de première van deze nieuwe show op Taptoe Waalwijk 2017.