In memoriam James Last

Muzikaal eerbetoon tijdens Taptoe Waalwijk

Op 18 april jl presenteerde Cornu Copiae Waalwijk, met veel succes, de muziek van hun nieuwe taptoeshow. De muziek van de nieuwe show bestaat uit wereldberoemde muziek van arrangeur en orkestleider James Last.

Door het overlijden van James Last krijgt de nieuwe taptoeshow van het Waalwijkse muziekkorps een extra dimensie op zaterdag 4 juli tijdens Taptoe Waalwijk.

Voorzitter René van Boxtel “In eerste instantie was de schrik groot bij de muzikanten van Show- and Marchingband Cornu Copiae Waalwijk toen vorige week het bericht kwam van het overlijden van de sympathieke orkestleider die meer dan 80 miljoen platen en cd’s verkocht in meer dan 150 landen”.

“James Last is het afgelopen jaar de rode draad geweest tijdens de vele, extra, repetities voor ons muziekkorps.”

Ter gelegenheid van het 65 jarig bestaan van Cornu Copiae Waalwijk en dat het precies 50 jaar geleden is dat James Last zijn eerste Lp uitbracht, is ervoor beide jubilea een nieuwe taptoeshow gemaakt en ingestudeerd.

“Kunnen we hiermee wel mee doorgaan was de vraag die we ons stelden” Maar zoals James last zelf ooit zei:

Mijn overtuiging en mijn wens waren altijd: doorgaan zolang als het gaat. Maar ooit komt een tijd dat het niet meer zo gaat. Niemand van ons wordt jonger, ook ik niet. maar muziek is tijdloos”

Het overlijden van de uitvinder van de “Happy Sound” zal Cornu Copiae Waalwijk nog meer inspireren om met de tijdloze muziek van James Last, vele muziekliefhebbers deelgenoot te maken van de nu, muzikale erfenis, van een van de grootste orkestleiders ooit.

james last vrij 3
17

Platinum platen


208

Gouden platen


80000000

Platen verkocht


2500

Live concerten


Cornu Copiae Waalwijk

65 jaar

taptoe-waalwijk-titel

Zaterdagavond, 4 juli

Aanvang 20:00 uur

HOCKYVELD VAN HOCKEYCLUB WAALWIJK

Nieuwe taptoeshow

In aanloop naar het 60 jarig jubileum in 2010 organiseerde Cornu Copiae Waalwijk vanaf 2007 jaarlijks, met veel succes, een taptoe op het Vredesplein. Dit jaar bestaat het Waalwijkse muziekkorps 65 jaar. Een mooie gelegenheid om weer eens een taptoe in Waalwijk te organiseren. Maar voor het zover was moest er eerst een nieuwe taptoeshow worden ingestudeerd. Op 18 april vond, met veel succes, de muzikale première van de nieuwe show plaats. Op zaterdag 4 juli kunt u de geheel nieuwe taptoeshow horen en zien op het terrein van Hockeyclub KHMC Waalwijk. Aanvang 20.00 uur.

Foto’s: Peter van Hoof

Jubileumjaar

2015 is voor Cornu Copiae Waalwijk een jubileumjaar. Er wordt een midzomernachtconcert, een muzikale rommelmarkt en een blaasclinic georganiseerd en dan toch ook weer een taptoe op zaterdag 4 juli.
De deelnemenede korpsen zijn: Show- en Marchingband DIOS uit Oijen, Jong Exempel uit Empel, MSC Sprang-Capelle, Showkorps Juliana ’s-Gravendeel,
Jong Cornu Copiae en Show- and Marchingband Cornu Copiae Waalwijk.
Voorzitter van Boxtel “Een taptoe is een van de hoogtepunten binnen de muzikale activiteiten van een show- and marchingband wat is er dan mooier om in een jubileumjaar zelf een taptoe te organiseren? We hebben de handschoen opgepakt en hoewel de financiën nog niet helemaal rond zijn willen de gehele Waalwijkse bevolking een taptoe aanbieden, waarbij de entree gratis zal zijn”