Eerst proberen en dan doen!

Jong Cornu Copiae

Vroeger kende Waalwijk een jeugddrumband “Ons Genoegen” genaamd. Door te weinig animo liep het ledenaantal terug en werd het een slapende vereniging. Bij het overlijden van de voorzitter, Dhr. Mekel, wilde het toenmalig bestuur de vereniging opheffen. In de statuten stond vermeld dat eventuele gelden bij opheffing verdeeld moesten worden onder Waalwijkse katholieke muziekverenigingen. Het bestuur van Cornu Copiae was al even bezig om de mogelijkheden voor een jeugdopleiding of jeugdkorps te onderzoeken en kwam tot de conclusie dat dit geld aangewend moest worden om daadwerkelijk een jeugdkorps op te richten. De jeugdleden in opleiding waren de eerste officiële leden en op 22 februari werd bij de notaris de statuten voor Jeugdkorps Cornu Copiae ondertekend. En op die manier had Waalwijk weer een jeugddrumband of zoals wij het nu noemen een jeugdkorps.

De doelstelling is om jeugdige leden op te leiden tot het hoge niveau van Show- and Marchingband Cornu Copiae. Dit gaat zomaar niet en om de leden toch nog veel plezier tijdens de opleiding te geven is een jeugdkorps opgericht. Hierdoor worden allerlei optredens en activiteiten mogelijk en wordt muziek maken erg leuk. Langzaamaan worden de jeugdleden dan klaargestoomd om rond hun zestiende levensjaar door te stromen naar Show- and Marchingband Cornu Copiae.

 

 

Elk jaar wordt door de leden veel werk besteedt om een goed optreden te verzorgen tijdens het Solistenconcours wat in ons eigen clubgebouw wordt georganiseerd. Om dit alles mogelijk te maken zijn vele mensen achter de schermen noodzakelijk. Het jeugdkorps staat onder muzikale leiding van Stef van Engelen en het slagwerk staat onder leiding van Roy Nannes. De choreografie en Tamboer Maître opleiding is in handen van Jan Burmanje. Op de achtergrond worden de jeugdleden begeleid door Leon Wijkmans (Muzikale leiding Cornu Copiae) en Hubert van Baardwijk (Slagwerk instructeur).

 

En zo worden er bij ons Music Heroes geboren!

Music Hero
Cornu Copiae Music Hero