Succes met nieuwe taptoeshow

Taptoe 2015
7 mei 2015
Cornu Copiae Waalwijk eert James Last
29 juni 2015

Succes met nieuwe taptoeshow

Zaterdag een serenade, zondagmorgen extra repetitie en zondagmiddag de eerste uitvoering van de nieuwe taptoeshow “At Last” tijdens de muziekfeesten in Empel. Het was een druk maar zeer succesvol weekend voor Show- and Marchingband Cornu Copiae Waalwijk.

Voor zijn vele verdienste voor de Waalwijkse gemeenschap ontving Bert van Wijlen, directeur van Van Wijlen Infra- en Cultuurtechniek, afgelopen zaterdag het ereburgerschap van de Gemeente Waalwijk. Voor Cornu Copiae Waalwijk een mooie gelegenheid om de heer en mevrouw van Wijlen muzikaal te bedanken met een serenade. Vice-voorzitter Jan van Dijk van het Waalwijkse muziekkorps benadrukte nog maar eens de steun die Cornu Copiae Waalwijk in het verleden en vooral met de aanschaf van de nieuwe uniformen van de Firma van Wijlen mocht ontvangen.

Taptoeshow ‘At Last”

Zondag ging het dan gebeuren. Na de succesvolle première van de muziek van de nieuwe taptoeshow op 18 april jl werd tijdens de muziekfeesten in Empel de muziek en de choreografie van de nieuwe show voor het eerst aan het publiek gepresenteerd. ’s-Morgens eerst nog een extra repetitie en toen op naar Empel.

Strakke enigszins wit weg getrokken gezichten stonden stram in de houding op het taptoeterrein. Tambourmaitre Jan Burmanje telde af en onder de eerste noten van de muziek van James Last startte het Waalwijkse muziekkorps de show.
Een show waar maanden lang, 2 keer in de week, onder leiding van dirigent Leon Wijkmans en choreograaf Gert Kleijberg, keihard, door de muzikanten aan gewerkt is.Prachtige figuren en meeslepende muziek mochten al tijdens het optreden op veel bijval van het publiek rekenen. Onder een daverend applaus verliet Cornu Copiae Waalwijk het taptoeterrein. Terechte emoties kwamen toen los. Het vele harde werken is beloond en krijgt een vervolg op de eigen taptoe van Cornu Copiae Waalwijk op zaterdag 4 juli op het hockeyterrein aan de Olympiaweg in Waalwijk.